Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، کافی است فیش حقوقی فرهنگیان را در اینترنت سرچ کنید، آن وقت با ردیف‌هایی مواجه می‌شوید که حقوق این قشر بر اساس آن محاسبه می‌شود. «مقرری ماه اول» نیز از جمله مواردی است که در هنگام تبدیل وضعیت استخدامی (آزمایشی به رسمی) یا افزایش حقوق و مزایا از حقوق افرادی که تحت پوشش صندوق بازنشستگی هستند برداشت و به صندوق بازنشستگی واریز می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی فرهنگیان در تماس با ایسکانیوز نکاتی را در زمینه «مقرری ماه اول» مطرح کرده و خواهان اقساطی شدن کسر مقرری ماه اول شدند. در ادامه مصاحبه خبرنگار ایسکانیوز با یکی از فرهنگیان در زمینه این ردیف آمده است.

مهدی بهلولی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به کسر «مقرری ماه اول» از حقوق فرهنگیان اظهار کرد: بخشی به عنوان «مقرری ماه اول» در فیش حقوقی فرهنگیان وجود دارد. حقوق فرهنگیان هر سال جدید بنا بر بودجه سالانه افزایش پیدا می‌کند، همچنین ممکن است در طول سال مبلغی به عنوان افزایش حقوق برای یک فرد فرهنگی یا همه فرهنگیان مانند طرح رتبه‌بندی در نظر گرفته شود. در چنین شرایطی افزایش حقوق ماه اول کسر و به صندوق بازنشستگی کشور منتقل می‌‌شود.


وی ادامه داد: تا جایی که بنده اطلاع دارم، این اقدام برای فرهنگیان صورت می‌گیرد؛ اما صندوق‌ بازنشستگی مدعی است که این کسر شامل حال تمامی کارمندان دولت که زیر نظر این صندوق هستند، می‌شود. بر اساس پرس‌و‌جویی از اطرافیان که از جمله کارمندان دولت بودند کمتر فردی با مقوله مقرری ماه اول آشنا است.



این کارشناس آموزش و پرورش گفت: مقرری ماه اول بنا بر ماده ۱۰۰ قانون استخدامی کشوری کسر می‌شود که با ماده ۷۱ و ۷۲ نیز در ارتباط است. براساس ماده 71 قانون استخدامی کشوری، وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی مکلفند هر ماه هشت و نیم درصد از جمع حقوق و تفاوت تطبیق حقوق و مزایای مستمر و فوق‌العاده‌های مستخدمان رسمی و مستخدمان آزمایشی را به استثنای فوق‌العاده تضمین، اضافه کار و کسر صندوق و ماموریت کم کرده و بابت سهم مستخدمان به صندوق بازنشستگی کشوری بپردازند.

وی با اشاره به ماده 72 قانون استخدامی کشوری بیان کرد: وزارتخانه‌ها و موسسات دولتی مشمول این قانون، مکلفند حقوق اولین ماه کسانی را که دوره آزمایشی گذرانده و به استخدام رسمی پذیرفته می‌شوند، برداشت کنند و به صندوق بازنشستگی کشوری بپردازند.

بهلولی با اشاره به ماده 100 قانون استخدامی کشوری اظهار کرد: براساس این ماده درآمد صندوق بازنشستگی از وجوهی که از حقوق و مزایای مستخدمین رسمی و آزمایشی کسر می‌شود منحصر است به وجوه مذکور در‌مواد ۷۱ و ۷۲ و تبصره ۵ ماده ۱۳۷ این قانون و تبصره ۷۰ قانون بودجه سال ۱۳۴۲ کل کشور و مبلغ ماه اول هر گونه تفاوت حقوق مستخدم. در‌صورت عدم کفایت وجوه صندوق بازنشستگی دولت مکلف است کمبود آنرا در بودجه کل کشور از محل درآمد عمومی تأمین و پرداخت کند. (اصلاحی مصوب ۱۳۴۹/۸/۱۲)

وی افزود: همانطور که در فوق به آن اشاره شد، در ماده ۱۰۰ قانون استخدامی دولت موظف است که کسری صندوق بازنشستگی را از محل درآمدهای عمومی کم کند.

این کارشناس آموزش و پرورش تصریح کرد: بحث کسر مقرری ماه اول در این قانون آمده و به نوعی فرهنگیان نیز نسبت به این موضوع معترض بوده و مدعی هستند نباید کسر ماه اول صورت بگیرد. در این راستا برخی از فرهنگیان شکایت خود را به دیوان عدالت اداری ارائه کردند،حکم دیوان نیز در سال ۹۳ این قانون را نقض کرده است.

وی با بیان اینکه از اواخر دولت دهم چند سال این قانون لغو شد خاطرنشان کرد: معاونت توسعه مدیریت سرمایه انسانی رئیس جمهور و وزارت آموزش و پرورش اعلام کردند مقرری ماه اول شامل هیچ یک از مواردی که در ماده ۱۰۰ قانون استخدامی کشوری آمده، نمی‌شود. به همین منظور به مدت 2 یا سه سال مقرری ماه اول از فرهنگیان کسر نشد؛ اما پس از سر کار آمدن دولت دوازدهم، با شکایت صندوق بازنشستگی مقرری ماه اول لحاظ شد، از آن زمان تا کنون این ردیف از حقوق فرهنگیان کسر می‌شود.

بهلولی با بیان اینکه فرهنگیان درخواست دارند که مقرری ماه اول از قانون استخدامی کشوری حذف شود بیان کرد: این کسر در نسخه اول این قانون مربوط به سال ۱۳۴۵ مبنی بر کسر افزایش حقوق ماه اول ذکر نشده و بعداً در اصلاحات سال بعد این قانون به آن افزوده شده است.

وی ادامه داد: بنابر اعلام سایت صندوق بازنشستگی ۵.۲۲ درصد از حقوق افرادی که زیر نظر صندوق بازنشستگی هستند، کسر شده و در فیش حقوقی ماهانه فرهنگیان لحاظ می‌شود. به عنوان مثال در سال گذشته حدود ۳۵۰ هزار تومان در این راستا از حقوق من کسر می‌شد.

این کارشناس آموزش و پرورش گفت: از طرفی قانون استخدامی کشوری در ماده‌ای دیگر بیان می‌کند که باید حدود ۸ درصد از حقوق فرهنگیانی که زیر نظر صندوق بازنشستگی هستند، کسر شود. در صورتی که صندوق بازنشستگی با کسری مواجه شود، بنا بر ماده ۱۰۰ قانون استخدامی دولت باید از محل درآمد عمومی این کسری را تامین و پرداخت کند، نه اینکه این کسری از حقوق فرهنگیان پرداخت شود.

وی خاطرنشان کرد: این قانون در اوایل دهه ۹۰ به مدت ۳_۲ سال بنابر بخشنامه دیوان عدالت اداری لغو شده و پس از مدتی دوباره از سر گرفته شده است. بنابراین نمی‌توان قانون کسر ماه اول را قانون محکمی در نظر گرفت. تصور کنید نهادی مانند معاونت توسعه مدیریت و سرمایه نیروی انسانی ریاست جمهوری در دولت دهم این قانون را زیر سوال برده است.

بهلولی تصریح کرد: با توجه به شکایتی که در دیوان عالی عدالت صورت گرفته است، هر سه قاضی به سود لغو این قانون رای داده‌اند که البته در اکثریت نبودند. با تمامی این تفاسیر به نظر می‌رسد این قانون چندان محکم نیست و جای بحث برای آن وجود دارد.

وی در ادامه خواستار خواستار لغو کسر مقرری ماه اول شد و گفت: در راستای مطالعاتی که در زمینه این ردیف در دانشگاه‌ها داشتم، دریافتم کسر مقرری ماه اول یک‌باره صورت نمی‌گیرد، بلکه این کسر به صورت اقساط پیش می‌رود. به عنوان مثال اگر می‌خواهند یک میلیون تومان را در ماه اول از حقوق یک فرد کسر کنند، این مبلغ را به یک باره در ماه اول کسر نمی‌کنند، بلکه این مبلغ را در طول ۱۲ ماه تقسیم و از حقوق فرد کسر خواهند کرد.

این کارشناس آموزش و پرورش در پایان برضرورت کسر مقرره ماه اول به صورت اقساطی شده و خاطرنشان کرد: حتی اگر این کسر مقرری ماه اول نیز لغو نشود، آموزش و پرورش باید تلاش کند طی جلساتی با صندوق بازنشستگی کسر مقرری ماه اول را به صورت قسطی همانند دانشگاه‌ها پیش ببر‌د.

انتهای‌ پیام/

31 / 320 کسری مقرری ماه اول حقوق فرهنگیان صندوق بازنشستگی دیوان عدالت اداری

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: کسری حقوق فرهنگیان صندوق بازنشستگی دیوان عدالت اداری کارشناس آموزش و پرورش قانون استخدامی کشوری صندوق بازنشستگی کسر مقرری ماه اول حقوق فرهنگیان افزایش حقوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۹۹۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته

به گزارش تابناک به نقل از تجارت‌نیوز، به گفته معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش، همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته طی یک دوره سه‌ساله انجام می‌شود.
 

یکی از دغدغه‌های مهم این روز‌های معلمان و فرهنگیان بازنشسته، موضوع همسان سازی حقوق آنهاست. این موضوع که مدت‌هاست به محل بحث بین معلمان و وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده، همچنان به نتیجه قطعی نرسیده و کشمکش‌ها بر سر آن ادامه دارد.

در جدیدترین اظهارنظر در مورد همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته و معلمان، معاون حقوقی و پارلمانی وزارت آموزش و پرورش تاکید کرده این موضوع در برنامه هفتم توسعه بررسی شده است. قاسم احمدی در واکنش به انتقاد یکی از بازنشستگان فرهنگی در مورد وضعیت همسان سازی حقوق گفت: «در برنامه هفتم توسعه همسان سازی حقوق فرهنگیان و بازنشستگان باید طی یک دوره سه‌ساله انجام شود؛ در سال اول ۴۰ درصد، در سال دوم ۳۰ درصد و به همین شکل در سال سوم.»

آخرین خبر‌ها از رتبه‌بندی معلمان
بر اساس آمار‌های صندوق بازنشستگی کشوری، رتبه‌بندی حدود ۲۰۰ هزار نفر از فرهنگیان بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰، ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و سازمان برنامه و بودجه متعهد شده با تامین این مبلغ تا دو ماه آینده، رتبه‌بندی معلمان بازنشسته تا پایان شهریورماه انجام شود.

همچنین به گفته محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، آموزش و پرورش بابت بازنشستگان سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود چهار هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به صندوق بازنشستگی کشوری بدهکار بوده که این بدهی پرداخت شده است.

او تاکید کرده که امسال، سهم صندوق بازنشستگی برای معلمان شاغل به صورت ماهانه واریز می‌شود و نگرانی‌ای بابت بازنشستگی آن‌ها وجود ندارد.

استقبال ناچیز از طرح به‌کارگیری دوباره فرهنگیان بازنشسته
یکی دیگر از موضوعات مهم درباره معلمان بازنشسته، طرح به‌کارگیری دوباره فرهنگیان بازنشسته است که به گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، با استقبال اندکی مواجه شده است. این طرح که در سال گذشته تصویب شد، اجاره می‌داد این وزارتخانه ۷۰ هزار معلم بازنشسته را برای فعالیت ۲۴ ساعت در هفته، دوباره به کار گیرد. با وجود این، طبق گفته‌های علی فرهادی، تنها ۳۴ تا ۳۵ هزار نفر از این طرح استقبال کرده‌اند و علت این استقبال کم، پایین بودن نرخ حق‌التدریس‌هاست.

این در حالی است که او پیشتر در گفتگو با ایسنا بیان کرده بود: «افزایش دو برابری حق‌الزحمه ساعت اضافه تدریس معلمان تصویب می‌شود. زیرا سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه با آن موافق هستند که با این کار معلمان ماده ۲۸ کمتری استخدام می‌شوند، چون نیاز مدارس به معلم از روش‌های حق‌التدریس تامین می‌شود.»

حالا باید دید این افزایش تصویب خواهد شد یا نه و آیا با این افزایش، فرهنگیان بازنشسته از طرح به‌کارگیری دوباره استقبال خواهند کرد.

دیگر خبرها

  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • نشست رسالت صندوق بازنشستگی کشوری در تحقق شعار سال برگزار شد
  • حقوق فرهنگیان ۳ ساله همسان سازی می شود
  • تاثیر مردمی‌سازی صندوق‌های بازنشستگی بر سفره بازنشستگان
  • سامانه «پنجره» برای نظارت بر اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان راه‌اندازی شد
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد در صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به‌کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد صندوق ذخیره فرهنگیان
  • آغاز به کار سامانه نظارت و شفافیت اطلاعات و اسناد( پنجره) در صندوق ذخیره فرهنگیان