Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@21:21:22 GMT

دردسرهای فیش حقوقی اردیبهشت معلمان

تاریخ انتشار: ۴ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۸۱۱۵۱

به گزارش تسنیم، صدور فیش‌های حقوقی فرهنگیان در اردیبهشت ماه و کسر مبالغ بالایی از حقوق آنها به گونه‌ای که یک میلیون تومان از حقوق عده‌ای کسر شده موجب اعتراض تعداد زیادی از معلمان شده است.

حالا فیش حقوقی اردیبهشت ماه به موضوع محل بحث فرهنگیان به ویژه در فضای مجازی تبدیل شده است و برخی می‌گویند به هیچ عنوان جزییات فیش و اینکه بر چه اساسی مبالغ بالایی از حقوق آنها کسر شده است را متوجه نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسر یک میلیون و90 هزار تومان از حقوق یک معلم

یکی از بانوان معلم در این رابطه به تسنیم می‌گوید: مدرک تحصیلی‌ام فوق لیسانس است و 25 سال سابقه کار دارم و حکمم ماهانه سه میلیون و 900 هزار تومان است اما آنچه در این ماه رخ داد و کسر مبالغ بالا از حقوقم به شدت موجب ناراحتی‌ام شد و نه تنها من که سایر همکارانم نیز‌ چنین وضعیتی دارند.

این معلم با اشاره به اینکه 600 هزار تومان از حقوقم به دلیل مقرری ماه اول کسر شده است، بیان می‌کند: 400هزار تومان جبرانی فروردین ماه را که به همه داده بودند، کسر کرده‌اند و با احتساب بیمه خدمات درمانی و صندوق ذخیره بازنشستگی، یک میلیون و 90 هزار تومان از حقوقم کسر‌ شده است؛ افزایش حقوق سال 98 برای بنده 650 هزار تومان بود که الان به کل از حقوقم رفته است، چرا باید مقرری ماه اول و 400هزار تومان را کم کنند؟

در شرایطی که فرهنگیان نسبت به کسر مقرری ماه اول از حقوق خود گلایه دارند و نسبت به چرایی آن پرسش‌های مختلفی را مطرح می‌کنند، برای بررسی این موضوع و گرفتن پاسخ از مسولان آموزش و پرورش و انعکاس آن به فرهنگیان، تماس‌های مختلفی را داشتیم اما پاسخی از سوی مسولان آموزش و پرورش برای این مطالبه به حق فرهنگیان داده نشد.

چرا بازهم آموزش و‌پرورش اطلاع رسانی نکرد؟!

البته معاون برنامه‌ریزی و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش معتقد است که درباره مسائل و مطالبات مالی فرهنگیان در احترام به خواسته آنها مبنی بر رسانه‌ای نکردن این مسائل، صحبت نمی‌کند ‌و این موضوعات را از طریق سایت آموزش و‌پرورش اطلاع‌رسانی می‌کنند.

این تصمیم اگر چه مناسب اما پرسش این است، در ماجرای اخیر یعنی کسر 400هزار تومان و مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان که در نهایت منجر به کسر‌ مبالغ زیادی از فیش حقوقی برخی از آنها شده است و در حالیکه این موضوع از سوی تعداد زیادی از معلمان مورد اعتراض و پرسش بود، چرا اطلاع‌رسانی از طریق سایت وزارت آموزش و پرورش انجام نشد؟!

از سوی دیگر در شرایطی که علی الهیار ترکمن معاون پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تصمیم گرفته است، مطالبات فرهنگیان را رسانه‌ای نکند، این موضوع باید به عنوان دستورالعمل واحد از سوی تمام زیرمجموعه‌های معاونت پشتیبانی و مدیران کل باید رعایت شود.

به هر حال در شرایطی که آموزش و پرورش موظف بود نسبت به مطالبه به حق فرهنگیان و پاسخ به سوالات متعدد آنها درباره کسر از فیش حقوقی پاسخگو باشد و آن را در اطلاعیه ای رسمی از طریق سایت خود منعکس کند، اما این اتفاق نیفتاد و در خلأ این اطلاع‌رسانی، با توجه به اینکه در برابر سوالات مخاطبان خودمان را موظف به پاسخگویی می‌دانیم در بررسی و صحبت با کارشناسان، دلایل کسر مبالغ بالا از فیش حقوقی فرهنگیان را پرس‌وجو و نتایج آن را در ذیل منعکس می‌کنیم.

 افزایش حقوق از اول فروردین اعمال شد، 400هزار تومان افزایش فروردین ماه که به صورت علی الحساب بود به همراه مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان کسر و این باعث شده است، حقوق‌ها کاهش نشان دهد همچنین حق بیمه خدمات درمانی نیز افزایش یافته و افرادی که حقوق بالاتری می‌گیرند، مالیاتشان نیز افزایش یافته است.

چرا از فیش حقوقی برخی معلمان مبالغ بالایی کسر شد؟

به عنوان مثال اگر افزایش حقوق یک فرد 500 هزار تومان باشد برای دو ماه فروردین و اردیبهشت، یک میلیون تومان به حقوق فرد اضافه شده است که 500 هزار تومان آن باید به عنوان مقرری ماه اول کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز شود و 400هزار تومان افزایش حقوق فروردین ماه نیز که به صورت علی الحساب بود به دستور سازمان برنامه وبودجه کسر و در مجموع 900هزار تومان بدین شکل از حقوق فرد کسر شده است از سوی دیگر هزینه بیمه خدمات درمانی و مالیات نیز افزایش یافته است، تمام این موارد باعث می‌شود که افراد خیلی احساس افزایش حقوق نکنند.

اگر افراد فیش حقوقی فروردین و اردیبهشت را با یکدیگر مقایسه کنند، مشاهده خواهند کرد که افزایش حقوق در حکم آمده است اما قوانین می‌گویند که افزایش حقوق ماه اول تحت عنوان مقرری ماه اول باید کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز شود.

دلایل کسر مقرری ماه اول از حقوق فرهنگیان 

ماجرای مقرری ماه اول نیز بدین صورت است که طبق قانون هر افزایش حقوق که شامل حال کارمندان دولت که تابع صندوق بازنشستگی کشوری هستند، می‌شود در ماه اول به حساب سازمان بازنشستگی واریز می‌شود که این موضوع در قانون مدیریت خدمات کشوری نیامده است و آموزش و پرورش نیز چند سالی آن را اجرا نکرد اما با شکایت صندوق بازنشستگی مجدد ملزم شد تا از سال 91 این رقم را به حساب صندوق بازنشستگی واریز کند.

براین اساس هر وقت به حقوق کارمندان اضافه شود در ماه اول آن را کسر و به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌کنند و این وضعیت شامل حال تمام وزارتخانه‌هایی که تابع صندوق بازنشستگی هستند، می‌شود و فقط مشمول آموزش و‌پرورش نیست.

مقرری ماه اول به حساب صندوق بازنشستگی واریز می‌شود و این صندوق هنگام بازنشستگی پولی را به افراد برنمی‌گرداند بلکه این پول از حقوق افراد کسر می‌شود تا صندوق بازنشستگی سرپا بایستد و بتواند در ایام بازنشستگی حقوق افراد را پرداخت کند.

از سوی دیگر در بحث افزایش حقوق کارمندان دولت، مجلسی‌ها معتقدند که تصویب‌نامه دولت برای افزایش حقوق‌ها در سال 98 برخلاف مصوبه مجلس است، حمیدرضا حاجی بابایی عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس براین باور است که 400هزار تومان را با درصدها تلفیق کرده‌اند تا فردی متوجه نشود و اگر 400هزار تومان را کنار بگذاریم فردی که یک میلیون و 243هزار تومان حقوق می‌گیرد 3.2 درصد و فردی که حقوقش 20 میلیون تومان است، 16 درصد افزایش داشته است. برهمین اساس دیوان محاسبات به بررسی افزایش 10 درصدی حقوق‌ها در سال 98 می‌پردازد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۸۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور

موضوع اهلیت، در حقوق ایران و قانون مدنی از اهمیت بسیاری برخوردار است. هر فردی از لحظه نخست تولد دارای حقوق و تکالیفی است که برای برخورداری از آن باید دارای اهلیت باشد. در نتیجه اهلیت به معنای توانایی شایستگی دارا شدن حق یا اجرای آن بوده و شخصی که فاقد این قابلیت و توانایی باشد محجور نامیده می شود. پس می توان گفت محجور کسی است که از اهلیت و توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود ناتوان است. یا به بیان دیگر افراد محجور توانایی تصرف در امور مالی و غیر مالی خود را ندارند. دارا نبودن اهلیت در این افراد می تواند به دلیل سن کم یا نرسیدن به سن قانونی و یا نداشتن عقل معاش باشد. در نتیجه محجورین به طور کلی شامل مجنون، سفیه و صغیر هستند.

انواع حجر در قانون مدنی ایران

ماده ۱۲۰۷ قانون مدنی که در خصوص معاملات محجورین تدوین شده است، بیان می دارد: "اشخاص ذیل محجور و از تصرف در اموال و حقوق مالی خود ممنوع هستند."  این اشخاص، به سه گروه تقسیم می شوند که عبارتند از:

-صغار: به طور کلی شخص صغیر، به کسی گفته می شود که هنوز به سن بلوغ نرسیده است و به همین دلیل، قادر به تشخیص امور خود نیست. به طور کلی سن بلوغ برای پسران ۱۵ سال قمری و برای دختران ۹ سال کامل قمری در نظر گرفته می‌شود. بنابراین حجر ضغیر با رشد و رسیدن به بلوغ برطرف می شود. البته برخی از اعمال حقوقی، از کودکانی که امکان تمییز دادن خوب و بد را دارند، پذیرفته می‌شود و نیازی به ولی یا ولی قهری ندارند.

-اشخاص غیر رشید: به موجب ماده ۱۲۰۸قانون مدنی؛ "غیر رشید، کسی است که تصرفات او در اموال و حقوق مالی خود، عقلایی نباشد." اشخاص غیر رشید یا سفیه، به کسانی گفته می شود که علی رغم آن که به سن قانونی رسیده اند، توانایی درک، تشخیص و تمییز خوب و بد مسائل مالی را ندارند. در نتیجه صرفا می تواند تصرفات غیر مالی داشته باشد.

-مجانین: به موجب ماده ۱۲۱۱ قانون مدنی؛ "جنون به هر درجه که باشد، موجب حجر است." منظور از مجانین، اشخاص دیوانه هست، اشخاص دیوانه یا مجانین نیز فاقد قوه عقل هستند و با اختلالات قوای عقلی خود، نمی توانند امور مالی و غیر مالی خود را انجام بدهند. به موجب ماده ۱۲۱۳ قانون مدنی، مجانین، به دو گروه دائمی و ادواری تقسیم می شوند. "مجنون دائمی، مطلقا و مجنون ادواری، در حال جنون، نمی تواند هیچ تصرفی، در اموال و حقوق مالی خود بنماید." طبق ماده مذکور مجنون تنها در صورتی که در حالت افاقه باشد، آن هم در صورت تایید پزشک می‌تواند تصرفات اعم از مالی و غیر مال داشته باشد در غیر این صورت تنها با اجازه ولی، وصی و قیم.

اداره امور محجورین به عهده چه کسی است؟

اداره امور شخص محجور به عهده قیم که همان پدر یا جد پدری می باشد. بنابراین پدر و جد پدری که اداره امور محجور را بر عهده دارند ولایت قهری نامیده می شوند. لذا باید گفت که با وجود ولایت قهری فرد برای تکلیف امورش نیاز به نظر دادگاه نخواهد بود. قیم همچنین وظیفه نگهداری، مراقبت و انجام امور مالی محجور را دارد و اگر طرح دعوایی برای او شود، قیم موظف به دفاع می باشد.

فائزه مجردیان_خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • مهمترین اخبار ۱۸ اردیبهشت/طرح جدید پلیس به عابران پیاده رسید
  • تجلیل از معلمان شهر دهدشت/ تقدیر از فرهنگیان خبرنگار
  • جزئیات جدید از همسان سازی حقوق فرهنگیان بازنشسته
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال نمایش خانگی
  • حقوق فرهنگیان ۳ ساله همسان سازی می شود
  • شکایت آموزش و پرورش از یک سریال‌ نمایش خانگی
  • حقوق فرهنگی خانواده در نظام حقوقی ایران
  • صدور فیش‌های حقوقی جدید بازنشستگان +جزئیات میزان افزایش
  • فیش حقوقی جدید بازنشستگان صادر شد
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور